ALPHA CURSUS

Jaarlijks organiseert het Alpha-team Diever Dwingeloo een Alpha-cursus. De cursus vindt meestal plaats in de Kruiskerk in Diever.

Dinsdag 22 januari 2019 kun je vrijblijvend kennismaken met de cursus. Ontmoet elkaar en het team en kijk of het iets voor je is. We beginnen om 19.00 uur met een heerlijke maaltijd.
Programma 2019
22 januari (INTRODUCTIEAVOND) Is er meer?
29 januari Wie is Jezus?
5 februari Waarom stierf Jezus?
12 februari Hoe kun je geloven?
19 februari Voorjaarsvakantie
26 februari Bidden: waarom en hoe?
5 maart De Bijbel lezen: waarom en hoe
12 maart Hoe leidt God ons?
15-17 maart (WEEKEND van vrijdagavond tot zondagmiddag)
• Introductie op het Alpha-weekend
• Wie is de Heilige Geest
• Wat doet de Heilige Geest
• Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
• Hoe nu verder
19 maart Hoe kan ik het kwade weerstaan?
26 maart Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
2 april Geneest God ook nu nog?
9 april Hoe zit het met de kerk?
16 april FEESTELIJKE AFSLUITING

Opgave en informatie

Voor vragen of opgave kun je contact opnemen met Marry Zantinge (06-23994853) of met Wim en Harmien Mulder (0521-592737). Mailen kan ook: alphadieverdwingeloo@gmail.com
Alpha Diever Dwingeloo is ook te volgen op Facebook: @Alphadieverdwingeloo.
Voor nog meer informatie kun je ook de landelijke website [www.alphanederland.org] raadplegen.

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.