Kinderwerk

In onze gemeente is er kindernevendienst en kinderkerk voor kinderen van groep 1t/m 8.

Kindernevendienst

Kindernevendienst wordt gegeven tijdens de preek. Kinderkerk wordt gegeven tijdens de kerkdienst. De kinderen beginnen dan gelijk in hun eigen ruimte. Ze zijn welkom vanaf 9.30 uur en om 10.00 uur starten we met het programma. De ene week is er kindernevendienst, de andere week kinderkerk.

Tijdens de kindernevendienst wordt gebruikt gemaakt van het materiaal “Vertel het maar” (Bijbelverhaal + verwerking)

Kinderkerk

Voor de kinderkerk werken we met het materiaal “Promiseland” van stichting Timotheüs. Dit is creatief eigentijds materiaal. We vinden het belangrijk dat kinderen Jezus Christus persoonlijk leren kennen. Het sluit aan bij hun belevingswereld en emotionele ontwikkeling. En zeker niet onbelangrijk is het dat het een dosis humor en creativiteit bevat.

We beginnen met het zingen van een aantal liedjes, er is ruimte voor gesprek om de kinderen te leren kennen daarna Bijbelverhaal d.m.v. een toneelstuk, dvd of op een speelse manier. Er wordt ruimte gegeven tijdens de kinderkerk voor gebed met, voor en door de kinderen. En er is altijd een leuke activiteit. Ook leren de kinderen iedere week een Bijbeltekst.

De groepen voor het kinderwerk zijn als volgt ingedeeld:

  • groep 1, 2 en 3
  • groep 4 en 5
  • groep 6, 7 en 8

Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode is er kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 4. En er worden kleurplaten en/of puzzelbladen uitgedeeld bij de ingang van de kerk.

Goed doel

Tijdens de kinderkerk wordt er gecollecteerd voor een goed doel. Ieder jaar wordt er een ander doel gekozen. Dit jaar sparen we voor stichting de Mangoboom. http://www.demangoboom.nl/

Vragen?

Mocht jij vragen hebben mail dan gerust naar kinderwerk@kruiskerkdiever.nl