Advent zangavond in Koepelkerk

Op zaterdag 14 december wordt er een weer “zangavond” gehouden in de Koepelkerk in Smilde. Deze keer geheel in het teken van Advent en de komende Kerstdagen.

Medewerking wordt verleend door het “Interkerkelijk Mannenkoor Drachten” (IMD)“ o.l.v. de bekende dirigent Freddy Veldkamp, begeleiding op orgel door Anja Heikamp, zij begeleidt meerdere mannenkoren, op de vleugel speelt Sebastiaan Schippers ook hij zorgt voor de begeleiding bij meerdere koren en door Marthe van den Berg (dwarsfluit) zij is lid van dwarsfluitkwartet Fluitique en speelt 2e fluit bij het Veenkoloniaal Symphonie Orkest. Ook wordt medewerking verleend door de inmiddels bekende sopraan Monique Topeeters uit Workum. Ds. Gerold Olde zal de verbindende teksten verzorgen en een korte meditatie verzorgen over het uitdagende thema: “Kunnen wij Hem hebben” n.a.v. de profetie van Jesaja.

Uiteraard is er samenzang van bekende Advent en Kerstliederen.

Aanvang: 19.30 uur, deur open om 19.00 uur. De toegang is gratis, wel wordt er een collecte gehouden voor bestrijding van de onkosten.

Het “Interkerkelijk Mannenkoor Drachten” staat voor een aantal grote uitdagingen na een drietal Kerstconcerten werkt het koor op 18 januari mee aan een groot benefietconcert in het Dolfinarium te Harderwijk. Meer dan 300 koorleden, bekende musici zoals Marco Bakker, Jan Vayne, Annelies Schep e.a. zorgen daar samen met de dolfijnen voor een “Spetterend Nieuwjaarsconcert” o.l.v. Freddy Veldkamp en hopen daar veel geld binnen te krijgen voor onderzoek naar Alvleesklierkanker. Entree € 15,– p.p.

Op 21 maart organiseert het koor dan haar jubileumconcert in de Lawei in Drachten om het 60 jarig bestaan muzikaal te omlijsten. Entree € 15,– p.p.

Wilt u kaarten bestellen voor deze concerten: www.imddrachten.nl .