Bemoedigingsavond 25 maart

Thema bemoedigingsavond ‘Geestelijke strijd: Wat is dat & hoe kunnen we er mee omgaan?”

Geestelijke strijd is een thema waar we niet veel over spreken. We bedoelen met ‘geestelijke strijd’ de strijd die onzichtbaar om ons heen woedt. Het is de strijd waar Paulus het in Efeze 6 over heeft: 

12. Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.
13. Neem daarom de hele wapenrusting van God aan, opdat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en na alles gedaan te hebben, stand kunt houden.
gen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.

Op deze avond gaan we de basisvragen behandelen: wat bedoelt Paulus hier in Efeze 6? Soms mijden we het onderwerp omdat het ongrijpbaar is en ook wel een beetje ‘eng’. We zullen zien dat God ons niet door angst leidt zoals de satan. Ontzag voor God geeft kracht en ruimte om zonder angst voor de geestelijke tegenkrachten te leven. Maar meer onderwijs hierover is wel nodig en het bemoedigt je ook. Kom en leer met ons mee! Door Ds. B. van Werven.

Van harte welkom

woensdagavond 25 maart

inloop 19.30 – aanvang 20.00. toegang vrij – wel wordt er een bijdrage gevraagd voor de koffie – thee.