Kerk open

De komende maanden is de Kruiskerk woensdagochtend en vrijdagmiddag open. We willen hiermee het gebouw openstellen voor bezoekers die even binnen willen kijken. Vakantiegasten, dorpsgenoten, gemeenteleden en wie dan ook: iedereen is welkom.

Inmiddels blijkt dat zowel gemeenteleden als toeristen de kerk weten te vinden! Er zijn steeds twee personen aanwezig om bezoekers te ontvangen.

De kerkzaal is een plek waar je even in stilte kunt zitten. In de hal is een zithoek ingericht en is er de mogelijkheid om iets te delen op de ‘Klaag- en dankmuur’. Het idee achter deze muur is dat je een briefje met dankpunten maar ook met punten van zorg ophangt (anoniem). Het kan je helpen om wat je dwars zit als het ware ‘van je af te schrijven’ en in de kerk te laten. Wij weten dat we niet alleen onze dank bij God mogen brengen, maar ook dat wat ons belast. Vanuit deze gedachte hebben we de klaag- en dankmuur opgezet, en deze blijkt in een behoefte te voorzien merken we al.

Ook is er de mogelijkheid om (samen) te bidden of voor je te laten bidden. Wees welkom! Voor meer info (of opgave als je mee wil doen): de contactpersonen zijn Henk Maat en Marleen Rozema (gegevens zie jaarboekje).