Paas concert

Hoort zegt het voort!

Benefiet paasconcert Ronald Knol en Harold Kooij in Zuidwolde

Op Eerste Paasdag, zondag 12 april, geven organist Ronald Knol en pianist Harold Kooij ’s middags een paasconcert vanuit de Hervormde Kerk in Zuidwolde. Dit speciale ‘online’ concert begint om 15.30 uur en kan door iedereen gratis worden gevolgd via het Youtube-kanaal van de Hervormde Gemeente Zuidwolde, of door abonnees ook via het Kerktv-kanaal van de Hervormde Gemeente Zuidwolde. De opbrengst op basis van vrijwillige donaties is bestemd voor noodhulp aan de vluchtelingen op Lesbos.

Ronald Knol (Dwingeloo) en Harold Kooij (Steenwijk) vormen al vele jaren een geliefd duo op orgel en piano, een samenwerking die ooit spontaan is ontstaan. Al improviserend voelen ze elkaar feilloos aan, wat vaak leidt tot schitterende muzikale klanken. Samen hebben zij ook enkele cd’s gemaakt. Het muziek maken zit beide heren in de genen. Door de coronacrisis is dat voorlopig niet mogelijk en dat raakt hun zeer. Maar stil zitten is geen optie voor Ronald en Harold. Daarom ontstond afgelopen weekend het spontane idee om een paasconcert te geven in Zuidwolde en dit online uit te zenden. Op die manier hopen ze toch veel mensen te mogen bereiken met hun muziek en de mensen thuis tot steun te kunnen zijn.

Benefietconcert voor vluchtelingen op Lesbos
Het concert kan gratis worden bekeken en beluisterd. Zowel live als ook op een later tijdstip. Wel worden de luisteraars vrijblijvend uitgenodigd hun waardering te uiten door middel van een gift aan de diaconie van de Hervormde Gemeente Zuidwolde. Deze zal de opbrengst geheel schenken aan het vluchtelingenproject van ‘Kerk in actie’ op Lesbos,. Op dit Griekse eiland zit een grote groep vluchtelingen vast, gevangen tussen Griekenland en Turkije. De omstandigheden zijn erbarmelijk en bijna de helft betreft kinderen, waarvan deels zonder ouders. Kerk in Actie biedt hulp aan deze kwetsbare mensen. Giften kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL67 RABO 0376 2064 62 ten name van Diaconie Hervormde Gemeente o.v.v. Lesbos