40 dagen project


8 VRAGEN / OPMERKINGEN & ANTWOORDEN

  • 1. “Ik weet niet of het wat voor me is.”

Hou je van gezelligheid en een goed gesprek? Dan is het 40-dagenproject iets voor jou. En je weet pas of het iets is of niet, als je het probeert 😉 Je bent van harte welkom.  

  • 2. “Ik durf mijn persoonlijk verhaal niet te delen”


Dat hoeft ook niet. Vertel wat je kwijt wil. En de regel is: wat wél in de groep gezegd wordt,  blijft in de groep. Zo kunnen we elkaar een veilige groep bieden.

  • 3. “Ik heb niet zoveel bijbelkennis.”

Tijdens het 40-dagenproject gaat het om samen vragen stellen aan een bijbeltekst. Dit doen we niet in de eerste plaats om meer kennis te krijgen. Het gaat er om dat iedere deelnemer zelf ontdekt wat God tot hem / haar wil zeggen. De nadruk ligt niet op kennis, maar op ervaring. De 6 vragen die we gaan gebruiken, worden al jarenlang wereldwijd gebruikt door mensen die niets van de Bijbel weten. Met prachtige resultaten!  

  • 4. “Welke 6 vragen gaan we gebruiken?”

1. Wat vind je mooi of moeilijk in de tekst? 2. Wat zegt deze tekst over God? 3. Wat zegt deze tekst over mensen? 4. Waarin herken jij jezelf? 5. Wat kun je van de tekst leren en toepassen in je eigen leven? 6. Wat zou je hierover kunnen delen met iemand anders?

  • 5. “Ik heb al zoveel cursussen gedaan in het verleden.”

Het 40 – dagenproject is geen cursus, maar een ontmoetingsplek. Het gaat niet alleen om iets leren, maar ook om ontmoeting & om elkaar beter te leren kennen. Goede onderlinge contacten kunnen je nu of later bijv. steunen als je hulp nodig hebt.

  • 6. “Dat is niks voor mij.”

Dat zou kunnen, maar hoe weet je dat zeker? Door het te proberen. En stel dat jij er achteraf gezien niks aan hebt gehad, misschien heb jij dan wel iets aan anderen kunnen geven. Ieder mens heeft iets te bieden aan anderen. Wat zou jij anderen willen meegeven?

  • 7. “Ik heb het al zo druk.”  

Tja, begrijpelijk. Iedereen heeft het druk. Daar moeten we allemaal wat mee. Vaak hebben we een heel lijstje met dingen waar we druk mee zijn. De vraag is wat we hoog op ons lijstje zetten en wat laag. Hoe hoog wil jij ontmoeting en samen de Bijbel lezen op je lijstje zetten? En: het project duurt maar 6 weken.  

  • 8. “Kan ik aangeven dat ik met iemand samen in een groep wil?”

Jazeker. Geef dat even aan bij je opgave. Je mag ook mailen of bellen naar Marry Zantinge (0521-551404) of marryzantinge@gmail.com