Boekenkast

Velen van jullie hebben gelezen in de Kruiskerk-app dat de boekenkast in de hal van de kerk gaat verdwijnen. Hiermee komt een einde aan een lang tijdperk van evangelisatie door middel van de verspreiding van religieuze boeken.

Aan eenieder die je het vraagt, geeft steevast het antwoord de tijd niet te herinneren dat er géén boekenkast in de hal van de Kruiskerk stond. Lange tijd geflankeerd door een kaartenrek met prachtige zelfgemaakte kaarten van Hilly Noord.

De boekenkast heeft vele jaren een belangrijke functie vervuld voor de gemeenteleden in de Kruiskerk. Maar niet alleen voor hen. Ook voor de vele bezoekers van de jaarlijkse zomermarkten was de boekenkraam van Lammie en Albert een bekend gezicht. In samenwerking met de evangelisatiecommissie zijn heel wat boeken door vakantiegangers meegenomen naar huis.

Met de komst van de winkel ‘Geloven en zo’ is een groot deel van de functie van de boekenkast overgenomen en uitgebreid. De kast is steeds meer een opbergplaats geworden. Lammie heeft het initiatief genomen om duidelijkheid te verschaffen en definitief te stoppen met de verkoop van boeken. De boeken worden in de maand september met 50% korting verkocht. Neemt u voor de laatste keer een kijkje en helpt u de boeken een mooie bestemming te geven?

Voor de kast, die toentertijd speciaal is ontworpen en gebouwd door Albert, zoeken we nog een andere bestemming. Denkt u mee?

Lammie: namens de gehele gemeente hartelijk bedankt voor jouw enorme overgave en inzet samen met Albert.