Nadat de kindernevendienst en kinderkerk is afgelopen, zijn de jongeren van harte bij het jongerenwerk.

Ons verlangen is dat iedere jongere zich geliefd weet door God.

Samen met de jeugdleiders geven we daar in het jeugdwerk vorm en betekenis aan. We organiseren iedere maand samen met jongeren jeugddiensten, jongerenavonden. Er is Teenstreet en om de week Clubavonden Rock Solid, Solid Friends en GJV.

Heb je vragen of het jeugdwerk binnen de kerk of wil je meer weten mail dan naar jeugdouderlingen@kruiskerkdiever.nl

Programma & thema’s

Teenstreet

Waarom hebben we als Kruiskerk voor TeenStreet gekozen? Toen we zochten naar een opvolger voor Jeugd Alpha, kwamen verschillende mensen los van elkaar met deze organisatie als een mogelijke opvolger. We zijn toen het gesprek met hen aangegaan en toen bleek dat zij op zoek waren naar kerken die TeenStreet zouden willen gaan gebruiken. Wij als leiding en zij als organisatie ervoeren sterk dat God ons samengebracht heeft. TeenStreet is onderdeel van een zendingsorganisatie. Ze zijn dus steeds ook gericht op ‘de mensen buiten de kerk’. Dit past perfect bij ons ‘Waarom’: “Mensen nieuwsgierig maken naar Jezus”. Nu zijn we een samenwerking aangegaan waarvan we geloven dat die veel gaat brengen. Of beter gezegd: God gaat veel brengen hierdoorheen. Dit is geen gewone samenloop van omstandigheden.

Rock Solid en Solid Friends

Er worden thema’s behandeld die helemaal aansluiten bij de leefwereld van de jongeren.  Het programma bestaat uit korte onderdelen die elkaar in hoog tempo opvolgen. Te denken valt aan flitsende spellen, discussie in groepjes, praktische levenslessen en de ‘Preek van de Week’, waarbij het thema vanuit de Bijbel belicht wordt. Zo leer je als jongere op een ontspannen manier je eigen mening te vormen en deze te delen met je vrienden. Elk jaar start er een nieuwe groep met twee leid(st)ers. De eerst 2 jaar wordt het Rock Solid programma aangeboden, daarna Solid Friends.

Al op de basisschool krijg je een uitnodiging voor een eerste kennismaking met Rock Solid. Wanneer je in de laatste maanden van groep 8 zit, zal de eerste kennismaking zijn. Op school kun je nog makkelijk met vrienden en vriendinnen afspreken om samen naar Rock Solid te gaan. Dat verandert wanneer je naar de middelbare school gaat, want misschien gaan je klasgenoten en jij allemaal naar een verschillende school. Dan is Rock Solid vanaf september de plek om elkaar één keer per twee weken te ontmoeten.

Je kunt lekker met elkaar kletsen in de Chill out, terwijl je tijdens het programma spelletjes doet, creatief bezig bent en met elkaar in gesprek gaat over een thema en de Bijbel. Vriendschap, identiteit, eigenwaarde, familie, muziek, seksualiteit, social media, verslaving en nog veel meer: we praten over van alles en nog wat. Het Rock Solid en Solid Friends seizoen wordt afgesloten met een clubkamp, waarbij jullie samen een weekend naar een kampeerboerderij gaan

GJV

GJV staat voor Gereformeerde Jeugd Vereniging. Wij staan voor gezelligheid en een stukje geloofsopbouw. Een keer in de twee weken komen wij als 17+ers bij elkaar in de kelder van de kruiskerk. Hier beginnen wij met een kop koffie en/ of een kop thee. Zo kunnen we gezellig bijkletsen met elkaar. Hierna is er meestal een stukje voorbereid door GJV-leden. Dit kan bijvoorbeeld een soort debat zijn of een stukje uit de Bijbel met daarna vragen. Zo leren wij van en met elkaar over de wereld en over het geloof. Het tweede deel van de avond bestaat uit een spel met frisdrank en chips.

Ben jij 17+ en zou je graag een keer willen komen kijken? Dan ben je van harte welkom!!

  • Rock Solid inloop
  • Solid Friends inloop 19.45 uur start programma 20.00 uur tot 21.15/21.30 uur
  • GJV inloop 20.45 uur start programma 21 uur tot 23.00/23.30 uur