World Servants is een organisatie die binnen onze gemeente al best bekend is. Ieder jaar gaan er vanuit onze kerk, maar ook uit de Brugeskerk in Dwingeloo, enthousiaste jongeren mee met World Servants

Wat is World Servants?

World Servants is een christelijke organisatie die werkvakanties organiseert, voor jongeren en soms ook ouderen, naar derde wereld landen. Met als slogan, bouwen aan je zelf door te bouwen voor een ander. Jongeren werken mee aan lokale projecten in ontwikkelingslanden, hierdoor dragen ze bij aan een verandering voor de mensen daar. Maar de projecten zijn ook leerzaam voor de deelnemers zelf. Deelnemers worden enthousiast gemaakt voor het doen van vrijwilligerswerk in binnen en buitenland.

Waarom doen we mee?

Wij doen mee met World Servants omdat we geloven dat Jezus ons geleerd heeft om te dienen. Omdat het geloof in Hem het fundament is van het werk van World Servants, willen wij zoveel mogelijk mensen laten ervaren dat iedereen kan dienen, ieder met zijn of haar eigen mogelijkheden.

Oke, allemaal leuk en aardig maar misschien denk je nu wel, waarom zou ik mijn wel verdiende zomervakantie opgeven om ergens te gaan zitten bouwen? Nou om de volgende redenen

  • De reis die je maakt is een reis die je nooit zult vergeten
  • Je vliegt naar prachtige plekken van Gods schepping waar je anders misschien helemaal niet zou komen.
  • Je maakt ontzettend veel nieuwe vrienden, zowel uit Nederland als uit het land waar je heen gaat.
  • Je steekt je handen uit je mouwen voor een ander, waarmee je niet alleen de ander blij maakt maar ook je zelf.
  • Je leert nieuwe dingen over je geloof.
  • Je leert andere culturen kennen.
  • Je maakt de meest geweldige avonturen mee (vraag maar aan mensen die al eens zijn mee geweest.)
  • Je komt terug met flink gespierde armen 😉

Ik kan nog wel even door gaan met goeie punten noemen maar ik denk dat jullie nu wel door hebben dat je dus niet je vakantie opgeeft maar je er juist iets super leuks mee doet.

Oja nog wel een dingetje, World Servants blijkt verslavend te werken, de meeste mensen die mee zijn geweest willen nog een keer.

Acties

Voor dat je mee gaat moet er wel geld opgehaald worden voor het project. Je haalt geld op voor de vliegtickets, onderhoud daar, culturele uitstapjes en je betaald mee aan bouwmaterialen. Dit is een hoop geld dat wij binnen de kerken van Diever en Dwingeloo ophalen door middel van actie voeren. Een jaar lang steken we de handen uit de mouwen om zo veel mogelijk geld op te halen met verschillende acties. Zo hebben we de kook acties, hout actie, oliebollen actie, violen actie, nieuwjaarsduik en de lege flessen actie.

Doneren?

Om al het geld bij elkaar te halen zijn we heel erg afhankelijk van u als gemeente. Door de bijdrage die u geeft aan onze actie groep, draagt u bij aan een verandering in het ontwikkelingsland en aan een bijzondere ervaring voor de deelnemers die u heeft gesponsord. Maar naast geld is er ook gebed nodig, wanneer de jongeren op project zijn maar ook tijdens het actie jaar. We doen dit niet op eigen kracht maar door de kracht van Gods Heilige Geest die in ons is. Samen als gemeente kunnen we een verandering teweeg brengen. Samen kunnen we bouwen aan verandering.

Meer informatie?

Om een beetje in de stemming te komen kijk dan dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=_K5X0_WWSLY

Wil je mee op project geef je dan op via www.worldservants.nl