Bij de kruiskerk zijn alle kinderen welkom. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zowel doordeweeks als op zondagochtend. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust naar kinderwerk@kruiskerkdiever.nl
Kinderwerk naast de zondagochtend
Naast het kinderwerk op zondagochtend zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen die vanuit de kerk georganiseerd worden:

  • Leuke startactiviteit aan het beginnen van het seizoen voor alle kinderen
  • Kinderen die houden van zingen, kunnen hun hart ophalen bij kinderkoor Joy!
  • Mooie zondagmiddag activiteiten met externe gasten zoals bijvoorbeeld de christelijke goochelaar of Marcel Zimmer
  • Rond Joodse feesten zoals het Poerim of Loofhuttenfeest organiseren we ook een leuke activiteit waarbij kinderen op een praktische manier kennis maken met deze feesten.

Kinderwerk op zondagochtend

In de Kruiskerk wordt er zowel kindernevendienst gegeven als kinderkerk. Meestal is dat om de week, de ene week kindernevendienst, de andere week kinderkerk. Mocht je het rooster willen weten, laat het ons weten; kinderwerk@kruiskerkdiever.nl, dan sturen we de flyer naar je op. In de flyer staat ook vermeld bij elke zondag voor welke groepen er kindernevendienst of kinderkerk is.
Op dit moment zijn de kinderen verdeeld in twee groepen: groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8.
In de zomerperiode worden er openluchtdiensten in het Shakespeare Theater gehouden. Deze zondagen is er kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 4. Voor de dienst kunnen alle kinderen bij de ingang een kleurplaat met kleurtjes of puzzelblad meenemen.

Kindernevendienst

Bij kindernevendienst gaan de kinderen eerst met hun ouders mee naar de kerkdienst. Vlak voor de verkondiging is er een kindermoment en daarna gaan alle kinderen met de kinderwerkers mee naar hun eigen ruimte waar ze gaan luisteren naar een bijbelverhaal en een verwerkingsactiviteit gaan doen. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de kerk.

Kinderkerk

Bij kinderkerk zijn de kinderen vanaf 9.40 van harte welkom en dan mogen de kinderen direct naar hun eigen ruimte. Hier mogen ze lekker spelen tot 10.00, daarna starten we met programma. We beginnen met zingen en bidden en er is ruimte om elkaar te leren kennen. Hierna drinken we limonade met wat lekkers daarbij om daarna te luisteren naar het bijbelverhaal. Om het bijbelverhaal te verwerken doen we leuke activiteiten, spelletjes, puzzels of gaan we knutselen. Tot slot bidden we met elkaar en zingen als afsluiting een zegenlied.

Lesmateriaal

Tijdens de kindernevendienst en kinderkerk wordt er gebruik gemaakt van het materiaal Bijbel Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap. Dit is creatief en eigentijds materiaal, wat aansluit bij hun belevingswereld en hun ontwikkeling. Er wordt een brede basis gelegd voor de Bijbel opvoeding en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel. We vinden het belangrijk dat kinderen Jezus Christus persoonlijk leren kennen.

Spaardoel

Het nieuwe doel, waar we komend seizoen voor gaan sparen, is Stichting Yad Elie.

Yad Elie is een geregistreerde Amoeta (Israëlische non-profit organisatie) die voedsel verstrekt aan kinderen in de regio Jeruzalem. Deze kinderen zijn zelf niet in staat om van huis uit hun maaltijd mee naar school te brengen, zoals in Israël gebruikelijk is. Yad Elie werkt met de diverse organisaties voor onderwijs en probeert kinderen en jongeren van alle achtergronden te steunen, die onvoldoende voeding krijgen. Hun doel is hun algehele leer- en leefsituatie te verbeteren door voldoende en ook voedzame maaltijden te verstrekken. Goede voeding is nodig om kinderen in staat te stellen zich te concentreren op de leerstof en het optimale uit hun opleiding te halen.

Voor meer informatie zie https://yadelie.org/?lang=nl


Vragen?

Mocht jij vragen hebben mail dan gerust naar kinderwerk@kruiskerkdiever.nl

I