Bij de kruiskerk zijn alle kinderen welkom. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd zowel doordeweeks als op zondagochtend. Mocht je vragen hebben, mail dan gerust naar kinderwerk@kruiskerkdiever.nl
Kinderwerk naast de zondagochtend
Naast het kinderwerk op zondagochtend zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen die vanuit de kerk georganiseerd worden:

  • Leuke startactiviteit aan het beginnen van het seizoen voor alle kinderen
  • Kinderen die houden van zingen, kunnen hun hart ophalen bij kinderkoor Joy!
  • Mooie zondagmiddag activiteiten met externe gasten zoals bijvoorbeeld de christelijke goochelaar of Marcel Zimmer
  • Rond Joodse feesten zoals het Poerim of Loofhuttenfeest organiseren we ook een leuke activiteit waarbij kinderen op een praktische manier kennis maken met deze feesten.

Kinderwerk op zondagochtend

In de Kruiskerk wordt er zowel kindernevendienst gegeven als kinderkerk. Meestal is dat om de week, de ene week kindernevendienst, de andere week kinderkerk. Mocht je het rooster willen weten, laat het ons weten; kinderwerk@kruiskerkdiever.nl, dan sturen we de flyer naar je op. In de flyer staat ook vermeld bij elke zondag voor welke groepen er kindernevendienst of kinderkerk is.
Op dit moment zijn de kinderen verdeeld in twee groepen: groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8.
In de zomerperiode worden er openluchtdiensten in het Shakespeare Theater gehouden. Deze zondagen is er kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 4. Voor de dienst kunnen alle kinderen bij de ingang een kleurplaat met kleurtjes of puzzelblad meenemen.

Kindernevendienst

Bij kindernevendienst gaan de kinderen eerst met hun ouders mee naar de kerkdienst. Vlak voor de verkondiging is er een kindermoment en daarna gaan alle kinderen met de kinderwerkers mee naar hun eigen ruimte waar ze gaan luisteren naar een bijbelverhaal en een verwerkingsactiviteit gaan doen. Tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de kerk.

Kinderkerk

Bij kinderkerk zijn de kinderen vanaf 9.40 van harte welkom en dan mogen de kinderen direct naar hun eigen ruimte. Hier mogen ze lekker spelen tot 10.00, daarna starten we met programma. We beginnen met zingen en bidden en er is ruimte om elkaar te leren kennen. Hierna drinken we limonade met wat lekkers daarbij om daarna te luisteren naar het bijbelverhaal. Om het bijbelverhaal te verwerken doen we leuke activiteiten, spelletjes, puzzels of gaan we knutselen. Tot slot bidden we met elkaar en zingen als afsluiting een zegenlied.

Lesmateriaal

Tijdens de kindernevendienst en kinderkerk wordt er gebruik gemaakt van het materiaal Bijbel Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap. Dit is creatief en eigentijds materiaal, wat aansluit bij hun belevingswereld en hun ontwikkeling. Er wordt een brede basis gelegd voor de Bijbel opvoeding en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel. We vinden het belangrijk dat kinderen Jezus Christus persoonlijk leren kennen.

Spaardoel


Elk jaar sparen we voor een ander doel. Het ene jaar een spaardoel in Nederland het andere jaar een spaardoel in het buitenland.
Het spaardoel waar we dit seizoen voor gaan sparen, is Stichting Jarige Job.  
In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job.

Zie ook http://www.stichtingjarigejob.nl


Vragen?

Mocht jij vragen hebben mail dan gerust naar kinderwerk@kruiskerkdiever.nl

I